တရွဲရွဲ မီးေတာက္ေတြရဲ႕ေနာက္
ခါးေထာက္လို႔ရပ္
ဒယ္အိုးကို ခပ္ေစာင္းေစာင္းတင္
ထင္းမီးရဲရဲ ဆီရႊဲရႊဲနဲ႔
ေရတစ္၀က္ ကုန္းတစ္၀က္ေျမပံုကိုဖြဲ႕တည္။
ေဘးပတ္ပတ္လည္
ကာရန္ေတြ အစီအရီခ်ထား
မီးဖိုေနာက္က
ဆိုင္းဆရာရဲ႕ ေမွာ္၀င္လက္ကြက္
အစဥ္အလာရွိတဲ့ အႏုပညာ။
အခ်ဳိ၊ အခ်ဥ္၊ အငန္၊ အစပ္ အရသာ
ဒီပြဲမွာ…ေဒသထြက္ ပအုန္းရည္က အခရာ
လက္တစ္ဖက္ အေျမွာက္
ခြပ္ခနဲ ထြက္က်လာတဲ့ ၾကက္ဥတစ္လံုး
ၿပီးေတာ့ ပုစြန္၊ ကင္းမြန္၊ ရွပ္
ၿပီးေတာ့ အသားမွာ၀က္
ၿပီးေတာ့ ၾကက္ေသြးတုံးကေလးေတြ
ႀကိဳက္တတ္သူေတြ ပဲျပဳပ္ေလးေရြးထည့္
ငရုတ္ရည္ နည္းနည္းစြက္
ခပ္သြက္သြက္ လက္သိုင္းအက
ဖိတ္က်လာတဲ့ ရနံ႔တစ္စမွာ
ျမင္ျမင္သမွ်မ်က္၀န္းေတြ သြားရည္ဖိတ္ဖိတ္ယို
နံနံပင္၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ကို ေမႊးေမႊးအုပ္
လတ္ဆတ္သန္႔ရွင္းတဲ့ “ကတ္ေၾကးကိုက္” တစ္ပြဲ…။
တခ်ဳိ႕အတြက္ သေရစာ…
တခ်ဳိ႕အတြက္ ဟင္းလ်ာ…
မရွိမျဖစ္
အဲ့ဒါ…ၿမိဳ႕ေလးရဲ႕ နံပါတ္ “တစ္” ဇိမ္ခံပစၥည္း။
တူနဲ႔ညွပ္လို႔
ပူပူေႏြးေႏြး တစ္လုတ္အေလြး
ကမ္းနံေဘးကို တိုး၀င္လာတဲ့ ေလညင္းေတြနဲ႔အတူ
ၿမိဳ႕ေလးက……
ပင္လယ္ႀကီးေလာက္ သတိလစ္သြားခဲ့……။ ။
(၄၊၉၊၂၀၁၀)
ၿမိတ္တကၠသိုလ္ႏွစ္လည္မဂၢဇင္း-၂၀၁၁
No comments:
Post a Comment